2000 TL VE ÜZERİ SİPARİŞLERİNİZDE KARGO ÜCRETSİZ
< < Önceki Sayfaya Dön
Moujen MJ1-6111 Kauçuk Korumalı Pimli Limit Şalter
Moujen MJ1-6111 Kauçuk Korumalı Pimli Limit Şalter

Moujen MJ1-6111 Kauçuk Korumalı Pimli Limit Şalter (MJ1-6111)

Fiyat : $47.98(KDV Dahil)
İndirimli : $43.19(KDV Dahil)

Moujen MJ1-6111 Switch

 

Limit Switch

Limit switchin kontaklarının pozisyon değiştirmesi, yani açık konumdan kapalı konuma veya kapalı konumdan açık konuma geçmesi sonucu herhangi bir elektrik devresi açılır veya kapanır. Limit switch yada diğer adıyla sınır şalteri, bir hareketli mekanizmanın temas etmesi sonucu mekanik olarak tahrik edilerek elektriksel kontakları pozisyon değiştiren elektriksel bir anahtardır. 

Özellikler

Limit Switchlerin Uygulama Alanları

Mekanik limti siviçler Her ne kadar, günümüzde daha teknolojik olan endüktif sensör, kapasitif sensör, fotoelektrik sensör vb. temassız algılayıcılar da limit switch yerine kullanılabilse de limit switchler, düşük maliyetleri, basit yapıları, montajında daha az teknik bilgi gerektirmeleri, elektronik parçası olmadığından dolayı voltaj değişimlerinden ve pik akımlarından etkilenmemeleri, sensörlere göre daha mukavim bir yapıya sahip olmaları,  her endüstriyel elektrik malzemesi satıcısının stoğunda bulunmaları gibi bir çok avantajından dolayı hala tercih sebebidir.  

Limit Switch Tipleri ve Seçimi

Bu kadar çok ve farklı kullanım alanı olan limit switchler bir çok farklı tipte üretilirler. Uygulamacı ve teknik tasarımcı kendi mekanizmasının ve çalışma ortam koşullarının özelliklerini göz önüne alarak doğru seçimi yapmalıdır. Limit switch darbelere ve zor ortam koşullarına maruz kalacak bir yerde kullanılacak ise metal gövdeli tipler, daha kolay koşullarda ise plastik gövdeli tipler tercih edilmelidir. Ortamda aşındırıcı kimyasallar ve asitler var ise, plastik gövdeli tipler metal gövdeli tiplere tercih edilmelidir. Çünkü plastiklerin korozyon dayanımı metallere göre daha iyidir. Uygulamanın ihtiyacına göre, IP sınıfı, kontak yapısı ve kontak sayısı, kafa formu, gövde büyüklüğü gibi faktörler değerlendirilerek seçim yapılır.

Limit Switchlerin Kontak Yapısı No ve Nc olarak genel üretimlerdir.

Limit switchler genellikle normalde açık (NO) ve normalde kapalı (NC) olmak üzere iki adet ani hareketli ( snap action ) kontağa sahiptir. Kontak sayıları ve açık kapalı varyasyonları farklı olan ani veya yavaş hareketli ( slow action ) kontaklara sahip olan limit switchler de vardır.   

Limit switchler genellikle yaylı ( spring return ) mekanizmaya sahiptir. Yani üzerine kuvvet uygulandığı zaman kontakları pozisyon değiştirir, uygulanan kuvvet kalktığı zaman kendisini resetleyerek eski pozisyonuna döner. Bazı uygulamalarda kalıcı anahtarlamaya ihtiyaç duyulur. Yani limit switch üzerine bir kuvvet uygulandığı zaman limit switch kontakları pozisyon değiştirir ancak kuvvet kalktığı zaman kontaklar eski pozisyonuna gelmez. Limit siviç eski pozisyonuna gelmesi için elle manuel bir resetleme yapmak gerekir. Bu tür limit switchlere resetli limit switch denir. En temel uygulama alanları asansör hız regülatörleridir.

Limit Switch Standartları

 

 

Limit switchler EN 60947.5.1 ana standardı ve CE LVD Alçak Gerilim Direktifi kurallarına göre imal edilirler.

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR